Skoda 1.9 tdi,uderzenie i szarpnnięcie przy odpaleniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jankowalski
    Classic
    • 2012
    • 12

jakubd,zgodnie z umową przypominam i proszę o zabranie na spota białych wlepek. Dzięki. Pozdr.

[ Dodano: Pon 07 Lis, 11 23:20 ]
    jakubd, dzięki za wlepki i ogólnie dzięki za spota .
  • rygla
    Classic
    • 2011
    • 6

[size=18]Witam , mam skode oktavie II z przebiegiem 146.000 km, 1.9 tdi rocznik 2006 BXE 1Z , w sumie od początku czyli ok rok temu , mam taki problem ,przy odpaleniu na zimnym silniku jest wszystko ok nic nie szarpie ,pali ładnie. Natomiast jak silnik osiagnie temp. 90 , jak gasze jest ok , natomiast przy kolejnym uruchomieniu silnika za ok (1 -5 min) slysze takie jakby uderzenie, i szarpnnięcie przy odpaleniu, nie zawsze ale przeważnie .
    Na swiatłach jak stoje czuć czasami delikatnie szarpanie ale po chwilce ustaje. Przy serwisie w aso przegladzie zwrócilem na to uwagę i mechanik powiedział że może to być koło 2-masowe ,i oczywiscie nie będzie to tania wymiana...:/:/:/ dzisiaj byłem w aso skoda opole wycenili mi wymiane 2masa i sprzegło + robocizna z 10% rabatem 4000zł !!! Znalazłem w internecie kąplet już za 1850 zł róznica masakryczna. Czy to może być coś innego jak 2mas ?? raczej nie opłaca wymienic w aso :/:/

Komentarz

• Tony065
      RS
      • 2009
      • 2487
      • Octavia I (1U2)
      • ARX 1.8 20VT 150 KM

cześć.
      1. opcja "szukaj" nie porywa dzieci, nie ucina paluchów itd. to o co pytasz jest rozkminione bardzo dokładnie.
      2. auto jest na gwarancji? jeśli nie to w dziale handlu, ogłoszenia komercyjne jest parę zaufanych osób, gdzie 2masa kosztuje znacznie mniej niż na alledrogo i to ten sam towar.
      3. możesz założyć 1masę od 1Z i sprzęgło od G60, temat już opisany i działa /sam mam taki/.
      4. aso omijaj dużym łukiem, chyba że masz za dużo kasy, to wtedy nie zatrzymuję.
      5. odezwij się do kolegów z opolskiego OCP, na pewno znają jakiś dobry warsztat mechaniczny, który ustali co jest z autem. może to tylko poduszki, może coś innego...
      Black Pearl, Elegance & RS LOOK
      @ by Tune-up Gdańsk
      TDI VP++ i jeszcze rośnie
      Antek

Komentarz

Pracuję...